Läge och Lokaler

Vi är belägna mitt i centrala Eskilstuna mellan tågstationen och centrum. Vår besöksadress är Smedjegatan 23-25. Karta finns längst ner på sidan.

”Mer centralt går det nog inte att komma…”

För allas säkerhet finns en låst grind med porttelefon samt kod för både in- och utpassering.

Våra lokaler har genomgått ett stort lyft med modernisering och ett pedagogisk tänk i inredningen, stationer och ”rum i rummet”. Förskolan är indelad i kapprum, kök/småbarnsrum, ateljé, Torget, Magiska sagorummet, byggrummet samt ett förskolbibliotek. Inredning, möblering och tema i rummen är en flytande process som anpassas efter barngruppens behov och intressen. I anslutning till lokalen finns en sovterass för de minsta som vilar i vagnar efter lunchen. Sovterassen är insynsskyddad och ger skydd för vädrets växlingar samtidigt som barnen får sova i den friska luften.

”Det är så fint, färger harmonierar med varandra och det märks att mycket omsorg och omtanke har lagts ner.”

Förskolan arbetar aktivt med Eskilstuna Kommuns lässatsning och i samband med detta har förskolans alldeles egna bibliotek växt fram. Litteratur lyfts fram och görs lättillgänglig i varje rum. I kapprummet finns ett ”föräldrabibliotek” där föräldrar får låna hem bokpåsar. En utomhuslåda med böcker kan användas ute i vår mysiga läshörna under bokstavsträdet.

”Jag är så glad att barnen får lära sig värdet av böcker och berättelser, att man har satsat på litteratur och möjligheten till läsning på så många sätt.”

Vi har tillgång till en fin innergård med lekplats där barnen leker och har pedagogiska aktiviteter dagligen. Vi har tillgång till en stor samlings- och rörelselokal i anslutning till förskolan samt ett stort kök som används till både bakning och förberedning av måltider.

”Vilken överraskning när man kommer in på gården, så stort och fint!”

Besöksadress Smedjegatan 23-25.

Kommentarer inaktiverade.